NEZAVIDNA SITUACIJA

Chelsea igra očajno u posljednje vrijeme, no vlasnik kluba Todd Boehly ne smije uručiti otkaz treneru Mauriciju Pochettinu.

Chelsea je upisao dva uzastopna poraza i sada je pao tek na 11. mjesto na tabeli sa samo 12 bodova više od Evertona koji se nalazi na mjestu koje vodi u niži rang.

No, argentinski stručnjak mora ostati na klupi jer ukoliko dobije otkaz, londonski klub bi mogao doći u situaciju da se bori za opstanak.

Naime, Plavci bi za otkaz Pochettinu i njegovom stručnom štabu morali isplatiti oko 15 miliona eura, a to bi ih "gurnulo" u prekoračenje Finansijskog fair-playa, a to bi za posljedicu imalo oduzimanje bodova.

Everton je zbog kršenja Finansijskog fair-playa ove sezone već ostao bez deset bodova, a kada bi Chelsea doživio istu sudbinu što je vrlo vjerovatno, on bi imao samo dva boda više od Karamela i došao bi u grčevitu borbu za opstanak s njima, Lutonom i Nottinghamom koji su glavni konkurenti za odlazak u niži rang zajedno s već prežaljenim Burnleyjem i Sheffield Unitedom kojima treba čudo kako bi i naredne sezone igrali u Premiershipu.