KAMERE SVE SNIMILE

Nogometaši Real Madrida slavili su vrijedan trijumf rezultatom 2:0 na gostovanju Getafeu u 20. kolu španske La Lige, ali u centru pažnje nakon meča bio je skandalozan potez Judea Bellinghama.

Naime, kamere su snimile detalj kada je najbolji igrač Reala poslije bezazlenog duela sa Masonom Greenwoodom, bivšeg igrača Manchester Uniteda nazvao "silovateljom".

Nakon posljednjeg zvižduka, Cadena SER izvještava da je Getafe zatražio od delegata La Lige da Bellinghamova uvreda bude uključena u službeni izvještaj utakmice, što bi onda moglo otvoriti istragu o incidentu.

Bellingham bi, ako ga La Liga optuži i proglasi krivim, mogao dobiti potencijalnu suspenziju iako za sada nije poznato da li će postupak zaista biti pokrenut.

Greenwood se preselio u Španiju u ljetnom prijelaznom roku nakon što je Manchester United proveo internu istragu i zaključio da bi 22-godišnjak trebao da oživi karijeru na drugom mjestu.

Englez se odlično snašao u dresu Getafea nakon što je proživio pravu agoniju zbog optužbi za pokušaj silovanja, kontrolisanje, nasilno ponašanje i nanošenje tjelesnih povreda tadašnkoj djevojci, a sadašnjoj supruzi.

Manchester United je suspendovao Greenwooda 30. januara 2022. godine, a oslobođen je svih optužbi u februaru 2023. godine nakon što se povukao ključni svjedok tužilaštva.