PRIJETIO ENGLESKOM IGRAČU

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je bio primoran da zamijeni Jude Bellinghama tokom utakmice madridskog Reala protiv Villarreala i to nakon što mu je sudija stalno ponavljao četiri riječi.

Kraljevi su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1, a golove su postigli Jude Bellingham, Rodrygo, Luka Modrić te Brahim Diaz.

To je Bellinghamov 13. pogodak u Primeri čime je nastavio fenomenalnu golgetersku seriju od dolaska u redove kluba sa stadiona Santiago Bernabeu.

Ipak, nisu mnoge stvari išle po planu za njega budući da je u 67. minuti susreta dobio žuti karton da bi 11 minuta kasnije napustio igru, a umjesto njega je na teren ušao Dani Ceballos.

Kako javlja AS razlog za to jesu riječi glavnog sudije meča Jorge Figueroe Vasqueza koji je bio ljut na engleskog reprezentativca tokom utakmice i stalno mu je govorio četiri riječi "budi oprezan sa mnom".

Svaki put kada bi Bellingham došao u neki incident, sudija bi mu ponovio gore pomenute riječi na što je Ancelotti reagovao i izveo ga iz igre kako engleski nogometaš ne bi dobio drugi žuti karton.

Inače, Bellingham trenutno ima tri žuta kartona ove sezone i ukoliko zaradi još dvije javne opomene, propustit će sljedeći susret Kraljeva.

"Izvukao sam ga iz igre da izbjegnem eventualne probleme", kratko je Ancelotti prokomentarisao Bellinghamov izlazak iz igre.