Engleski nogometaš Jude Bellingham (20) ljetos je iz Borussije Dortmund prešao u Real Madrid, gdje ove sezone blista i zasigurno je u ovom trenutku najbolji igrač svijeta.

Bellingham je postigao 13 golova na 16 utakmica španske La Lige, a madridski As objavio je jednu zanimljivost vezanu za mladog vezistu.

Naime, Bellingham u svakoj utakmici Real Madrida u La Ligi ove sezone krši pravilo za koje mnogi ne znaju, a vezano je za opremu nogometaša.

Bellingham redovno napravi rezove na svojim štucnama, na dijelu kojim one prekrivaju listove na njegovim nogama, a to nije dozvoljeno.


Rupe na Bellinghamovim štucnama (Foto: Twitter)

Pravilo La Lige glasi da igrači ne smiju na terenu biti dok nose poderanu opremu, bilo da se radi o dresovima, šorcu ili kao što je slučaj s Bellinghamom - štucnama.

Inače, ovakve rupe na štucnama danas pravi mnogo nogometaša, a kao razlog navode to da tako smanje mogućnost za grčeve i povrede mišića.

U vodstvu La Lige očigledno "zažmire" na jedno oko zvijezdi Real Madrida, ali i drugim nogometašima koji krše ovo pravilo jer su svjesni medicinskog problema koji može izazvati prisiljavanje igrača da ga poštuju.

U engleskom Premiershipu su za ovakvim potezom posegnuli nogometaši poput Bukaya Sake, Conora Gallaghera i Kylea Walkera.

Real Madrid naredni meč igra sutra (srijeda) protiv Mallorce na domaćem terenu Santiago Bernabeua od 19:15 sati.