Sjajni veznjak

Jude Bellingham (20), engleski fudbalski reprezentativac, do sada je odigrao 13 utakmica u dresu Reala, a madridski tim je u tom periodu ostvario učinak od 11 pobjeda, jednog remija i jednog poraza.

Ono što je u tih 13 utakmica napravio Bellingham ne prestaje očaravati svijet.

Mladi Englez blista u srednjem redu madridskog velikana, za koji je već sad na učinku od 13 golova i tri asistencije.

Bellingham je ovog ljeta došao u Real Madrid u transferu vrijednom 103 milijuna eura, ali već sada je jasno kako Englez vrijedi svakog centa.

U redove Kraljeva je stigao iz Borussije Dortmund gdje je izrastao je u jednog od najperspektivnijih igrača Evrope, otkako je 2020. stigao iz Birminghama.

Carlo Ancelotti, trener Reala, oduševljen je partijama koje pruža Bellingham. Navijači su također prezadovoljni novom zvijezdom tima, a španski mediji se takmiče ko će mu dati veći kompliment. Baš to je napravila i ugledna Marca.

Iz tog medija ga nazivaju "krađom stoljeća iz Premier lige" i "dobitnim listićem koji očarava fudbalskei svijet", te nakon toga podsjećaju na njegove početke u drugoligašu Birminghamu za koji je debitirao kao 16-godišnjak. Bilo je to u utakmici EFL kupa u augustu 2019. kad je sa 16 godina i 38 dana odigrao 80 minuta u porazu 0:3, pri čemu ga je Birmingham Mail proglasio igračem utakmice.

Marca podsjeća na skautski izvještaj s početka Bellinghamove karijere u kojem se navodi da je on "nevjerovatan potencijal kojem treba dati ugovor i razvijati ga".

Real nije nudio najviše. Iako je ponuda kluba Bellinghamu bila nevjerovatna, bila je manja od onog što su pred njega stavili Manchester City, Liverpool i Manchester United. Bellingham je prihvatio Realov šestogodišnji ugovor kojim zarađuje oko 11 miliona eura godišnje, što je plaća koja nije najveća u Realovom timu.

- Njemu novac nije važniji, da je tako, prihvatio bi ponudu nekog od engleskih klubova - piše Marca, podsjećajući potom na riječi Realove legende Jorgea Valdana da

"Real ne plaća u novcu, već u slavi" i Bellinghamovu izjavu da "dolazi u najveći klub svijeta u kojem će moći učiti od najboljih."

- Klubovi iz Premier lige dugo će čekati šansu da ga pokušaju nagovoriti da napusti Madrid - zaključuje se u tekstu.

Faktor