UTVRĐENO ISTRAGOM

Legendarni engelski nogometaš i bivša zvijezda Manchester Uniteda Bobby Charltlon preminuo je nedavno u 86. godini, a sada je otkriven i potpuni razlog njegove smrti.

Charlton je tragično preminuo nakon slučajnog pada u staračkom domu, potvrđeno je tokom istrage koja se vodila, a pišu otočki mediji.

Legenda Manchester Uniteda potom je proglašena mrtvom u Općoj bolnici Macclesfield 21. oktobra. Sir Bobby je živio u staračkom domu The Willows u Knutsfordu gdje se borio s demencijom.

Kako pište The Sun, Charlton je izgubio ravnotežu kada je ustao sa stolice i udario u dasku od prozora. Također, moguće je da je udario u radijator prilikom pada.

Nakon što je osoblje staračkog doma kasnije primijetilo otok na leđima, Charlton je prebačen u bolnicu gdje su testovi utvrdili da je slomio rebra.

Sir Bobby je potom prebačen na intenzivnu njegu nakon što su ljekari ustanovili da će dobiti upalu pluća i on je nažalost umro pet dana kasnije.

Kao potpuni uzrok smrti navedena je trauma pluća, pad i demencija.

Charlton je jedan od najpoznatijih nogometaša u historiji, osvajač Svjetskog prvenstva 1966. godine s Engleskom i legenda je Manchester Uniteda.

Nekada vrsni nogometaš se smatra jednim od najboljih igrača Manchester Uniteda i Evrope ikada, a za Crvene đavole postigao je 249 golova u 758 nastupa. Osvojio je Ligu prvaka s Unitedom 1968. godine, kao i tri titule u Prvoj ligi.

Charlton je postigao dva gola u finalu Lige prvaka 1968. protiv Benfice (4:1), a igrao je i protiv Sarajeva iste godine u dvomeču osmine finala u kojem je Manchester teškom mukom izbacio tadašnjeg prvaka Jugoslavije (0:0, 2:1).

Također, bio je jedan od članova Manchester Uniteda koji su preživjeli avionsku nesreću u Minhenu 6. februara 1958. u kojoj su poginule 23 osobe, uključujući osam igrača i tri člana osoblja kluba.

Iste godine kada je postao prvak svijeta s Engleskom (1966.) osvojio je i Zlatnu loptu kao najbolji nogometaš Evrope.