ODRŽAN SASTANAK

Manchester United se trenutno nalazi na sedmom mjestu Premiershipa i neizvjesno je hoće li uopšte izboriti Evropu, a engleski mediji pišu o sukobu između trenera Erika ten Haga i argentinske zvijezde Alejandra Garnacha (19).

Naime, Ten Hag je tokom remija protiv Bournemoutha na poluvremenu mladog igrača izvadio iz igre, a neki navijači su to kritikovali na Twitteru govoreći kako trener traži alibije na najmlađem članu ekipe.

Kritika navijača vjerovatno ne bi zabrinjavala klub, da iste komentare sa svog zvaničnog profila nije lajkao sam igrač koji je ove sezone postigao devet golova.

Ten Hag je, kako piše Manchester Evening News, zbog toga održao sastanak s Argentincem koji je lajkove ubrzo povukao, ali nije otkriveno je li sankcionisan.

Podsjetimo, Garnacho je miljenik Unitedovih navijača koji su prošle sezone bili oduševljeni kada je produžio vjernost klubu do 2028. godine.

Prethodni ugovor mu je važio do predstojećeg ljeta i navijači su bili zabrinuti jer su se konstantno pojavljivale informacije da je Garnacho na meti Real Madrida i Juventusa.

Iako je Argentinac mogao otići po sniženoj cijeni, ipak se odlučio na ostanak.