Liga prvaka

Kompletirano je drugo kolo Lige prvaka u grupa A, B, C i D.

U grupi A Galatasaray je senzacionalno pobijedio Manchester United na Old Traffordu rezultatom 3:2. Hojlund je u 17. minuti doveo Crvene vragove do prednosti, a izjednačenje turskom prvaku donio je Zaha u 23. minuti.

Hojlund je novim pogotkom u 67. minuti vratio Crvenim vragovima prednost, ali samo četiri minute poslije Akturkoglu vraća stvari na početak.

U 77. minuti Casemiro je skrivio penal i zaradio drugi žuti karton, zbog čega je engleski tim ostao s desetericom na terenu. Loptu je na kreč namjestio Icardi i promašio.

Argentinski napadač iskupio se tri minute poslije kada je pogodio za preokret Galatasaraya.

U drugoj utakmici grupe Bayern je poslije preokreta savladao Kopenhagen u Danskoj sa 2:1. Domaćin je poveo u 56. minuti preko Leragera, u 67. minuti poravnao je Musiala, a pobjedu Bavarcima donio je Tel.

U grupi B Lens je na svom terenu bio bolji od Arsenala rezultatom 2:1, dok su PSV i Sevilla remizirali rezultatom 3:3.

Napoli i Real Madrid odigrali su sjajan meč na "Maradoninom stadionu", a slavili su Kraljevi sa 3:2.

Poveo je Napoli pogotkom Osigarda u 19. minuti, a tim Carla Ancelottija preokrenuo je golovima Viniciusa u 27. i Bellinghama u 34. minuti.

Napoli je do 2:2 stigao golom Zielinskog iz penala koji je dosuđen uz intervenciju iz VAR sobe, a pobjedu Realu donio je Meret autogolom u 78. minuti.

Inter je u grupi D u Milanu sa 1:0 savladao Benficu, dok je u ranijem terminu Real Sociedad kao gost slavio kod Salzburga rezultatom 2:0.

Faktor