EKIPA SE RASPADA

Od odlaska Romana Abramoviča s vodeće pozicije u Chelseaju, situacija s Plavcima ide iz gore u očajnu iz sedmice u sedmicu, a trenutno je situacija takva da na Stamford Bridgeu ne mogu izabrati gol mjeseca.

Uprkos silnim pojačanjima, trošenju novca na preplaćene nogometaše, Chelsea je sve slabiji i slabiji na terenu. Jučer je sva tri boda sa Stamford Bridgea odnijela i Aston Villa te se ne čini da slijede bolji dani za Plavce.

Dok se u Chelseaju oporavljaju nakon novog neuspjeha, u klubu je nemoguće izabrati najljepši gol mjeseca. Razlog je jednostavan, Chelsea u septembru nije postigao niti jedan pogodak.

Tradicija u engleskim klubovima je izbor najljepšeg gola mjeseca, ali u Chelseaju ga ovoga puta najvjerovatnije neće biti.

Plavci su odigrali tri utakmice u Premier ligi, ali nisu uspjeli postići gol kući protiv Nottingham Foresta i Aston Ville, te na gostovanju protiv Bournemoutha. Ako protiv tih ekipa Chelsea nije postigao gol, uz svo dužno poštovanje, upitno je kako će se snaći kada jači timovi izađu na megdan ekipi Mauricija Pochettina.

Plavci imaju još jednu šansu da se nešto promijeni i da se izabere gol mjeseca. To će biti duel protiv Brightona u Liga kupu, ali s obzirom na igre Chelseaja te snagu Brightona, upitno je da li će i tu postići pogodak.

Tako su na društvenim mrežama viralne šale na račun Chelseaja, o tome da će gol mjeseca biti neki od pogodaka iz U-23 tima, ali i s treninga. Neki su izabrali pogodak Mihajla Mudrika iz trening kampa londonskog velikana.