SLIKA I PRILIKA STANJA

O Chelseajevoj transfer politici posljednjih godina može se pisati danima, a potpuno nevjerovatno djeluje podatak da su Plavci i zvanično otpisali igrača koji zarađuje 120.000 eura sedmično.

Riječ je o stoperu Malangu Sarru, 24-godišnjem Francuzu koji je potpisao za Plavce tokom ljeta 2020. godine za 16 miliona eura iz francuske Nice i za kojeg se očekivalo da postane stub odbrane ekipe sa Stamford Bridgea u narednim godinama.
No, to ne samo da se nije dogodilo, već je nogometaš i zvanično otpisan iz kluba.

Trener Mauricio Pochettino do jučer je imao rok da registruje ekipu od 25 nogometaša za Premier ligu koji će igrati do kraja kalendarske godine. Uz tih 25 nogometaša, ekipe trebaju prijaviti i spisak U-21 nogometaša, koji se mogu koristiti u utakmicama.

Među prijavljenim nogometašima nema Malanga Sarra, što je potpuno iznenadilo navijače jer je to čovjek s vrlo snažnim ugovorom u klubu. Francuz zarađuje 120.000 eura sedmično i ima ugovor do 2025. godine. Kako nije registrovan, tako neće ni igrati, a klub će izdvajati ogromna novčana sredstva i dalje za njegovu platu.

To možda i ne čudi pošto je trener Mauricio Pochettino nedavno privukao pažnju javnosti kada na konferenciji za medije nije znao o kome ga novinari pitaju. Pitanje se odnosilo upravo na Sarra.

Novinar je želio pitati o igraču koji je "nestao" iz kluba i pomenuo Malanga Sarra, na što je Pochettino upitao "Ko?". Trener Plavaca bio je u čudu i nije znao odgovoriti na pitanje poručivši da ga je novinar iznenadio.