BRILJIRAO I SANE

Nogometaši Bayerna slavili su vrlo ubjedljivo na otvaranju nove sezone rezultatom 4:0 na gostovanju Werderu u Bremenu, a to je bila prilika za sjajan debi Harryja Kanea.

Kapiten nogometne reprezentacije Engleske debitovao je večeras u Bundesligi nakon što je ovoga ljeta za više od 100 miliona eura stigao iz Tottenhama. Bile su mu dovoljne četiri minute za prvi sjajan potez i učinak u njemačkom nogometu.

Kao što je to radio nekada u tandemu sa Heung-Min Sonom, Kane se izvukao na centar i gurnuo asistenciju u prostor za Leroya Sanea, a reprezentativac Njemačke pogađa za vodstvo Bayerna.

Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao, iako su obje ekipe imale svoje šanse. Ni Werder nije ovaj meč odigrao s "bijelom zastavom" i prijetio je tokom svih 90 minuta.

Kada se činilo da će gosti s minimalnih 1:0 odnijeti pobjedu s Wesera, Kane postiže prvijenac u njemačkom nogometu. Nakon jedne kontre, Alphonso Davies mu je gurnuo loptu, a on je s vrha kaznenog prostora pogodio za 0:2.

Do kraja utakmice Leroy Sane i Mathys Tel pogađali su za konačnih 0:4 i vrlo siguran start borbe za odbranu titule prvaka Njemačke.

Rezultat i strijelci:
Werder - Bayern 0:4 (Sane 4', 90', Kane 75', Tel 90+3')