UPALJEN ALARM

Grčka policija izdala je nalog za hapšenje navijača identifikovanog navijača sa snimke huliganskog obračuna u blizini AEK-ovog stadiona, u kojem je život izgubio 29-godišnji Michalis Katsouris.

Prema pisanju medija u ovoj zemlji, ne radi se o navijaču koji je putem društvenih mreža razotkrio svoje učestvovanje u neredima, već o drugom Grku.

U pitanju je dobro poznati navijač Panathinaikosa koji je u prošlosti učestvovao u raznim incidentima povezanim s nasiljem među navijačima ili bolje rečeno huliganima.

Istovremeno, Grci prenose da se očekuje raspisivanje i drugih naloga, budući da su policijski službenici sektora za suzbijanje nasilja na sportskim objektima, preko registarskih oznaka ličnih automobila, identifikovali i druge huligane koji izbjegavaju hapšenje.

U sjeni smrti navijača AEK-a na Maksimiru su Dinamo i grčki prvak odigrali prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka u kojoj je AEK slavio 2-1 preokretom u drugom poluvremenu.

Nogometaši hrvatskog prvaka večeras lete za grčku prijestolnicu, a revanš je rasporedu u subotu od 20:30 sati i nema sumnje da Modre na OPAP Areni čeka paklena atmosfera.