CITY PRIHVATIO PONUDU

Uprava Al Nassra uspjela je dogovoriti novo pojačanje, a ovo dolazi iz redova osvajača engleske Premijer lige i Lige prvaka, Mančester sitija.

Riječ je o španskom defanzivcu Ajmeriku Laportu (Aymeric Laporte). On će igrati sa Kristijanom Ronaldom (Cristiano), ali nije prvi igrač koji je iz Sitija otišao put saudijske lige.

Sve više zvijezda u posljednje vrijeme odlučilo je najjače lige svijeta zamijeniti sa Saudijskom Arabijom. Prije svega razlog je novac, ali nemoguće se oteti utisku da sve više svjetskih superzvijezda odlazi.

Nakon što je ozvaničen odlazak Nejmara (Neymar) u Saudijsku Arabiju, sad je red i na Laporta. Prije njega je za Al Ahli potpisao Rijad Marez (Riyad Mahrez).

Laportu je jasno da za njega nema mjesta u Mančester sitiju već duže vrijeme, a sve je samo potvrdio dovođenjem Joška Gvardiola u rekordnom transferu za defanzivce.

Španski reprezentativac se tako odlučio pronaći novi izazov u karijeri, a posljednjih sedmica se povezivao i s Arsenalom.

Ipak, zov Saudijske Arabije i novca je vrlo brzo natjerao Laporta da donese odluku i odvede još jednu zvijezdu svjetskog fudbala daleko od Evrope.