Bogatstvo u bonusima

Brazilac Neymar naredne sezone neće nositi dres PSG-a, a njegov novi klub bit će Al-Hilal.

Fabrizio Romano javlja da je Neymar dogovorio transfer u Saudijsku Arabiju.

- Sve je dogovoreno i potpisano. Ljekarski pregledi odrađeni su u ponedjeljak u Parizu, a Neymar će krajem sedmice stići u Saudijsku Arabiju i potpisati ugovor na dvije godine - piše Romano, ekspert za transfere.

Footmercato donosi i detalje njegovog novog ugovora. Godišnje će igrati za 200 miliona eura što je već astronomski iznos, ali pravo bogatstvo krije se u bonusima.

Brazilac će imati privatni avion na raspolaganju, veliku vilu sa svim osobljem i 80.000 eura bonusa za svaku pobjedu Al Hilala. Zvači nevjerovatno, ali isti izvor piše da će dobivati pola miliona eura za svaku objavu na društvenim mrežama koja bude promovisala Saudijsku Arabiju. PSG će na ime obeštećenja dobiti nešto manje od 100 miliona eura.

Neymar nakon deset godina napušta Evropu. PSG ga je kupio 2017. od Barcelone uz odštetu od 222 miliona eura. Tako je postao i ostao najskuplje plaćeni fudbaler ikad. Za šest godina u PSG-u odigrao je tek 186 utakmica. Više od 100 ih je propustio zbog povreda i time, kao i stalnim partijanjem, zasjenio 105 golova i 76 asistencija u PSG-u.

Faktor