VRIJEDI LI BAŠ TOLIKO?

Ekvadorski reprezentativac Moises Caicedo završio je transfer u Chelsea, potvrdio je ugledni novinar Fabrizio Romano kasno sinoć, što je kraj najveće transfer sage ovoga ljeta.

Caicedo (21), koji se istakao sjajnim partijama za Brighton u proteklom periodu, postao je najskuplji nogometaš u historiji ne samo engleskog, već i britanskog nogometa. Chelsea će ga platiti nešto više od 133 miliona eura.

Ovaj reprezentativac Ekvadora već mjesecima nalazi se između Chelseaja i Liverpoola. Želja igrača je na kraju presudila pa je odabrao Chelsea, iako su Brighton i Liverpool prije nekoliko dana imali dogovor. Međutim, Caicedo je želio samo na Stamford Bridge i to je na kraju uspio.

Fabrizio Romano je ovaj transfer potvrdio čuvenim riječima "Here we go" te najavio da su zakazani medicinski pregledi i predstavljanje u Chelseaju.

Brighton će, osim 133 miliona eura, dobiti i procent od naredne prodaje, čime su se nastavili fantastični transfer poslovi Galebova s juga Engleske koji dovode jeftine igrače, etabiliraju ih u zvijezde i onda prodaju za veliki novac, a da pritom bilježe progres na tabeli Premier lige iz godine u godinu.

Caicedo će potpisati ugovor s Chelseajem do juna 2031. godine uz mogućnost produžetka na još jednu godinu.