OPERISAO JE I SRCE

Sjajni argentinski nogometaš i zvijezda Atletico Madrida Angel Correa doživio je tragičnu sudbinu nakon što je ostao i bez četvrtog člana najbliže porodice.

Correi sjajno ide na poslovnom planu. Njegova nogometna karijera može se smatrati vrhunskom, pošto je s Argentinom prije nekoliko mjeseci postao svjetski prvak, a u Atleticu je jedna od glavnih zvijezda.

Međutim, na privatnom planu ne može se pohvaliti sudbinom. Odrastao je bez oca, koji je preminuo u ranom djetinjstvu, a onda su mu stradala i dvojica braće u Argentini.

Sada je Correu shrvala vijest o smrti majke. Angelova majka Marcela Martinez izgubila je bitku s opakom bolešću, potvrđeno je sinoć.

Nogometaš Atletica bio je mnogo vezan za majku s kojom je odrastao i koja je najzaslužnija jer je postao nogometaš. Dugo se borila protiv karcinoma i na kraju nije izdržala. Majka Marcela odgajala je Angela u siromaštvu i u opasnom kraju u Argentini.

Kako je isticao prije u javnosti, Correa je zahvaljujući nogometu zaboravljao tešku sudbinu u djetinjstvu. Zaboravljao bi na gubitke oca i braće i uz pomoć majke postao je vrhunski nogometaš.

Da stvari budu teže, s 19 godina bio je primoran uraditi operaciju srca. Njegova karijera bila je upitna, ali je nakon ljekarske intervencije ipak dobio priliku da napravi sjajnu karijeru.