SPEKTAKULARNO DJELO

Da je Lionel Messi najveći junak i među argentinskim saigračima, to odavno znamo, no ono što je uradio Nicolas Otamendi prelazi sve granice očekivanoga.

Otamendi i Messi godinama igraju zajedno. Iskusni Argentinci dočekali su da zajedno podignu titulu svjetskog prvaka na Mundijalu u Kataru, a defanzivac Benfice odlučio je to obilježiti spektakularnom tetovažom.

Iskusni stoper uradio je tetovažu u čast Messija i osvajanja titule prvaka svijeta u Kataru. U posebnom videu ispraćenom muzikom predstavio je spektakularnu tetovažu.

Tetovaža je urađena pod nazivom: "Vječna slava", što aludira na to da je Messi osvajanjem Svjetskog prvenstva s Argentinom kompletirao najveća dostignuća u svijetu nogometa.

U velikoj tetovaži može se vidjeti kako Messi miluje pehar svjetskog prvaka, zlatna medalja, grb Nogometnog saveza Argentine s tri zvjezdice za tri titule prvaka svijeta, ali i silueta Messija koji gleda ka nebu uz rečenicu: "Kako će me uvjeriti da magija ne postoji".

Naravno, ovaj veliki gest Otamendija izazvao je oduševljenje i nevjericu kod Messija koji se nije susretao sa situacijom da njegov saigrač istetovira njegov lik.

"To što je prijatelj poput Nica uradio ovu tetovažu je za mene više nego posebno. Vidio sam puno spektakularnih stvari koje su ljudi radili nakon osvajanja trofeja, ali to što saigrač i prijatelj poput Nica Otamendija istetovira ovo, više je nego posebno. Hvala ti mnogo, Ota", poručio je Messi u odgovoru na društvenim mrežama.