EGZIBICIJA GAUČOSA

Nogometna reprezentacija Argentine pobijedila je Kurasao rezultatom 7:0 u prijateljskoj utakmici, a Lionel Messi je postigao hat-trick i došao do brojke od 102 gola u reprezentativnom dresu.

Tim Lionela Scalonija postigao je pet golova u prvom poluvremenu, a od toga su tri bila djelo Messija. Nogometaš PSG-a je postigao vodeći gol nakon 20 minuta utakmice koja se igrala u Santiago del Esterou, a Nicolas Gonzalez je nedugo zatim udvostručio vodstvo domaćina udarcem glavom.

Messi je u 33. minuti povisio na 3:0, a zatim je dva minuta kasnije asistirao Enzu Fernandezu za četvrti gol. Kapiten Gaučosa je kompletirao hat-trick u 37. minutu za 5:0 nakon prvog poluvremena.

Rezervista Angel Di Maria upisao se u listu strijelaca iz jedanaesterca u 78. minuti, a Gonzalo Montiel, koji je realizovao posljednji penal za Argentinu u finalu SP-a, zapečatio je debakl gostiju tri minute prije kraja za konačnih 7:0.

Messi sada zaostaje za samo dva igrača na listi najboljih strijelaca svih vremena u dresu reprezentacija u zvaničnim utakmicama, a ispred njega su Cristiano Ronaldo sa 122 i Iranac Ali Daei sa 109 pogodaka.

Argentina će biti na vrhu FIFA rang-liste od aprila i skinut će dodadašnje lidere selekciju Brazila.