ARTETA POTVRDIO

Nogometaši Manchester Cityja izbacili su Arsenal u 1/16 finala FA Cupa sinoćnjom minimalnom pobjedom na stadionu Etihad rezultatom 1:0, no ono što posebno brine Topnike, trenutno lidera na tabeli Premiershipa, jeste povreda jednog od najvažnijih igrača Thomasa Parteyja.

Arsenal je u prvom poluvremenu, slobodno se može reći, bio i bolji od Guardioline ekipe, imali su dvije velike šanse u kojima je golman Građana spasio svoj tim, no na poluvremeun - kada je Partey izašao iz igre - kao da se sve promijenilo na terenu.

Artetin tim izgubio je brzinu u protoku lopte, defanzivno su postali ranjivi, a sve je rezultiralo golom koji je postigao Ake, što će na kraju biti dovoljno Manchester Cityju da dođe do pobjede i plasmana u narednu fazu. Šta se desilo s Parteyjem, objasnio je menadžer Arteta nakon poraza.

"Partey je osjetio bol u rebrima i nismo rizikovali, pa smo ga odmah izveli iz igre. Nismo ni mogli rizikovati, osjećao je nelagodu i sutra će obaviti dodatne preglede kako bi utvrdili stepen povrede", rekao je Arteta nakon sinoćnje utakmice.

Inače, umjesto Parteyja na teren je ušao Lokonga, a ovaj nogometaš iz Beglije na kraju je bio najlošije ocijenjen igrač Arsenala i odigrao je jako loš meč.

Ovo je prvi od tri duela koja će Arsenal i Manchester City odigrati u narednih mjesec i po dana, a preostala dva, koja su svakako znatno zanimljivija, igrat će se u okviru Premiershipa, gdje će ova dva tima voditi borbu za titulu prvaka.