LEŽERAN PRISTUP ŠUTU

Legendarni engleski reprezentativci Alan Shearer i Rio Ferdinand su kritikovali Marka Livaju zbog načina na koji je izveo penal protiv Japana.

Legende svjetskog nogometa su komentatori BBC-ja, a nakon utakmice između Hrvatske i Japana koju su svjetski viceprvaci dobili boljim izvođenjem penala su se posebno osvrnuli na napadača Hajduka.

Livaja je neočekivano ležerno izveo penal i pogodio je stativu, te je bio jedini Hrvat koji je promašio. Na njegovu sreću, golman Dominik Livaković je odbranio tri penala Japancima i odveo Hrvatsku u četvrtfinale na duel sa Brazilom.

"Bio je previše opušten, ležerno se zaletio. To je bilo smiješno. Ne možeš se zaletjeti kao Livaja, moraš zabiti ili ćeš izgledati kao kompletan idiot. I Lewandowski je to napravio, ne možeš imati dovoljno snage ako se tako zaletiš", rekao je Ferdinand nakon čega je riječ dobio Shearer koji je u karijeri postigao mnogo golova iz penala.

"Trebaš uzeti loptu, izabrati gdje ćeš pucati, zatrčati se odlučno i opaliti je najjače što možeš. Upravo to je napravio Pašalić, koji je zabio iz odlučujućeg penala. On je pokazao kako se to radi", rekao je Shearer.