ODBIO TRENIRATI

Marokanski nogometaš Sofyan Amrabat nije se pojavio na treningu Fiorentine danas, nakon što je ovaj klub odbio ponudu Barcelone za ovog veznjaka.

Barcelona je jučer poslala ponudu u iznosu od tri miliona eura za posudbu do kraja sezone, s mogućnošću da otkupe ugovor ovog Marokanca za 37 miliona eura, što bi ovaj transfer u konačnici dovelo do obeštećenja od 40 miliona eura.

Fiorentina, bez obzira na to, nije prihvatila ponudu, a Amrabat je, baš kao i srbijanski nogometaš Dušan Vlahović prošle sezone, odbio doći na trening i time poslao jasnu poruku čelnicima šta misli o njihovom odbijanu ponude.

Amrabat je odigrao fantastično Svjetsko prvenstvo u Kataru i bio je ubjedljivo najbolji igrač selekcije Maroka, koja je napravila historijski podvig i došla do polufinala smotre najboljih svjetskih selekcija, no na kraju nisu uspjeli osvojiti medalju i nakon poraza od Francuske u polufinalu, od Hrvatske su izgubili meč za treće mjesto.

Već tada je bilo jasno da će Amrabat biti tražen u gotovo svim velikim evropskim klubovima, a ponuda Barcelone samo je pokazatelj da njegove fantastične igre nisu prošle nezapaženo i da je njegova cijena drastično skočila.