NEZAPAMĆEN POTEZ

Trener Rome Jose Mourinho kao nikad u karijeri oštro je kritikovao neimenovanog igrača, optuživši ga da je izdao ekipu nakon remija protiv Sassuola 1:1.

On je, prema mišljenju Specijalnog, iznevjerio trud tima i koštao Romu dva boda, s obzirom da je Sassuolo je postigao gol za kasno izjednačenje.

Portugalski trener nije imenovao dotičnog igrača, ali je novinarima nakon utakmice rekao da je od njega zatražio da napusti Romu u predstojećem januarskom prijelaznom roku..

"Žao mi je što je napore tima iznevjerio odnos jednog neprofesionalnog igrača koji nas je izdao. Niste me vidjeli da tako govorim o Rogeru Ibanezu protiv Lazija, jer greške su dio igre i njegov stav nikada nije bio problem. Ali, ovakav neprofesionalan stav koji nije fer prema saigračima, to je ono što me je razočaralo. Bod u gostima još uvijek nije negativan rezultat i zadovoljan sam generalnim stavom moje ekipe", rekao je Mou, dodavši:

"Pozvao sam dotičnog igrača da sebi pronađe novi tim u januaru, ali sumnjam da će se to dogoditi."

Na pitanje novinara ko je imao pogrešan stav i izdao saigrače, Mourinho je odbio da kaže.

Ipak, kako prenosi Corriere dello Sport, u pitanju je bio nizozemski desni Rick Karsdorp koji snosi krivicu za gol Sassuola i koji je imao niz loših poteza nakon što je ušao u igru.

Karsdorp je pod ugovorom sa Romom do juna 2025, a Vučici se pridružio iz Feyenoorda 2017. za 16 miliona eura.