EVROPSKA LIGA

U prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige nogometaši Atalante su kao gosti na Anfiledu deklasirali Liverpool rezultatom 3:0 i već sada su gotovo osigurali put u polufinale.

Iako je Liverpool nastupio u solidnom sastavu, uključujući i izmjene u nastavku kada su u igru ušli Salah i društvo, Italijani su održali pravu nogometnu lekciju Redsima.

Poveli su u 38. minuti kada je pogodio Scamacca, a isti igrač je u 60. minuti udvostručio prednost kluba iz Bergama. Potpuni potop Liverpoola zaokružio je Pašalić pogotkom u 80. minuti za konačnih 3:0.

U istom terminu igrane su još tri utakmice. Roma je kao gost na San Siru pobijedila Milan rezultatom 1:0, a odlučio je gol Mancinija u 17. minuti.

Bayer Leverkusen je stekao značajnu prednost 2:0 protiv West Hama, a odlučili su pogoci u finišu Hofmanna u 83. i Bonifacea u 91. minuti.

Uzbudljivo je bilo i u okršaju Benfice i Marseillea, a klub iz Lisabona na revaš nosi prednost od 2:1. Strijelci su bili Rafa Silva u 16. i Di Maria u 52. minuti, dok je gol nade za goste postigao Aubameyang u 67. minuti.

Revanš susreti su na programu za sedam dana.

Rezultati četvrtfinala Evropske lige:

Milan - Roma 0:1 (Mancini 17')

Bayer Leverkusen - West Ham 2:0 (Hoffmann 83', Boniface 90+1')

Benfica - Marseille 2:1 (Rafa Silva 16', Di Maria 52' / Aubameyang 67')

Liverpool - Atalanta 0:3 (Scamacca 38', 60', Pašalić 80')