OKREĆE SE KOLO SREĆE

Ekipa Manchester Uniteda bez većih problema pobijedila je Sheriff rezultatom 3:0 u meču 5. kola grupne faze Evropske lige, a nogometaš kojeg su Crveni đavoli platili 100 miliona eura - Antony, privukao je pažnju i razljutio mnoge zbog poteza u prvom poluvremenu.

Naime, on je u 37. minuti spomenutog meča primio loptu na desnoj strani, a nakon toga se počeo vrtiti s njom u krug. Prvi "krug" je, donekle, imao smisla, a onda se još jednom okrenuo s loptom za 360 stepeni i nakon toga poslao loptu u gol-aut.

Na društvenim mrežama mnogi su kritikovali njegov potez, a nekoliko minuta nakon toga, tačnije već na poluvremenu, menadžer Manchester Uniteda Erik ten Hag ostavio je ovog Brazilca na klupi i tako mu jasno pokazao šta misli o takvom načinu igre.

Problem je naravno, potvrdio je to i Ten Hag, činjenica da se Antony zabavljao, a ne bio koristan i dobar za tim.

"Nemam problem s tim potezom sve dok je on funkcionalan, a ja od Antonyja tražim više utrčavanja i da više vremena bude u kaznenom prostoru. Ako potezima ne gubi lopte i funkcionalan je, nemam ništa protiv, ali ako je to napravio samo da bi se zabavio, onda to više neće raditi", rekao je Ten Hag nakon utakmice.

Bivši nogometaši Robbie Savage i Paul Scholes također nisu opravdali ovaj njegov potez.

"Smiješno, čak i pomalo neugodno jer niko nije bio ni blizu njega. Onda je, nakon toga, izbacio loptu u gol-aut, a da sam mu ja trener, ne bih bio sretan. Uz sve to, rezultat je bio 0:0", rekao je Savage.

"Smiješno! Nisam znao šta radi. O čemu je razmišljao? Nije nikog prevario tim potezom, a nikoga nije ni zabavio", rekao je Scholes.

Podsjećamo, Manchester United je slavio rezultatom 3:0, a golove za Crvene đavole su postigli Dalot, Rashford i Ronaldo.