SCENA IZ DERBIJA

Golman Manchester Uniteda Andre Onana branio je odlično u derbiju protiv Liverpoola, ali je pažnju privukao i gestom iz prvog poluvremena utakmice dok je trajala kraća pauza zbog kornera.

Onana je odbranio nekoliko dobrih prilika za Liverpool, a utakmica je završena rezultatom 2:2. Gosti su dominirali većim dijelom utakmice, no Onana i ekipa uspjeli su osvojiti bod.

U finišu prvog poluvremena, dok se Liverpool spremao izvesti korner, Onana je izvadio vazelin iz gola i počeo mazati rukavice. Ovaj gest privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama.

Fanovi su odmah primijetili ovaj neobičan detalj, a neke sportske stranice našalile su se porukom da je to "razlog zašto prima toliko golova ove sezone".

Međutim, Onana je ipak imao objašnjenje za ovaj potez. Naime, kamerunski golman je stavljanjem vazelina spriječio da prolazi vlaga kroz pore rukavica, a kako bi mu ruke ostale suhe tokom utakmice.

S takvim rukavicama Onana je zaustavio pet šuteva nogometaša Liverpoola, ali je dva puta morao po loptu u svoju mrežu. Jednom nakon kornera i gola Luisa Diaza, a drugi put nakon jedanaesterca Mohameda Salaha.