JEDINSTVEN SLUČAJ

Zvijezda Liverpoola i prvak Afrike Sadio Mane ponovo je oduševio cijeli svijet potezom kojim je pokazao da je samo "običan" čovjek, a ne igrač koji želi biti iznad svih.

Mane nikada nije želio skupocjene mobilne telefone, automobile i sve ono što se vezuje za nogometne zvijezde. Iz dana u dan oduševljava sportsku javnost, a svojevremeno je govorio kako nema koristi od tri automobila, već je bolje da novac uloži kako bi nekome pomogao.

Senegalac je u svom rodnom selu izgradio bolnicu, investirao novac u liječenje bolesnih, pomagao finansijski svim stanovnicima, a uočen je i kako čisti džamiju u lokalnom mjestu.

Sada je otišao korak dalje. Dok čeka spektakularan transfer iz Liverpoola u Bayern Munchen, Mane je fotografisan kako igra nogomet s društvom na blatnjavom terenu u svom selu u Senegalu.

U pitanju je humanitarni meč u selu Bambaly na kojem su prisustvovale još neke bivše nogometne zvijezde poput El-Hadjija Dioufa.

Na ovakav potez Mane se odlučio nakon okončanja naporne sezone s Liverpoolom i reprezentacijom Senegala. Krilni ofanzivac se neće vraćati u Liverpool pošto se iz dana u dan čeka potpis za minhenski Bayern.