NE POZNAJE FAIR-PLAY

Čak i dva dana nakon utakmice i dalje se priča o detaljima sa susreta između Real Madrida i Bayerna, a osim poništenog pogotka njemačke ekipe u posljednjim sekundama govori se i o sramotnim potezima zvijezde španske ekipe Viniciusa Juniora.

Real je na početku sudijske nadoknade poveo sa 2:1 i od tog trenutka su igrači Kraljeva krenuli sa "krađom vremena".

I dok smo navikli u nogometu gledati bespotrebno duga valjanja igrača po travnjaku nakon faula, glumljenje grčeva... ono što je Vinicius uradio se kosi sa svim postulatima fair-playa.

Real je dobio aut, a igrač Bayerna Joshua Kimmich je otišao po loptu kako bi se igra što prije nastavila.

Vinicius je ispružio ruku, a kada mu je Kimmich dobacio loptu, zvijezda Reala je ostala ukopana u mjestu i nije ni posegnula za loptom.

Kimmich je potom uzeo loptu i stavio je Viniciusu na grudi, te je sasvim sigurno pomislio da će Brazilac krenuti s izvođenjem auta.

No, u tom trenutku Vinicius je odlučio ispustiti loptu iz ruku i baciti je ponovo daleko od aut-linije i zatražio je da neki od njegovih saigrača izvede aut.

Za ovu situaciju najbolje je parafrazirati rečenicu iz kultnih Nadrealista kada Alen Oprosti prepričava sudar s Bergerom, a voditelj suosjeća sa njim i kaže mu: "Bezobrazno je to, Alene...".

Bezobrazno je to, Juniore.