NAPAD LASERIMA

Tjelohranitelj Mohameda Salaha Amr Abbas Hashem otkrio je da je egipatski nogometaš na trenutak izgubio vid tokom utakmice finala baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Nogometaši Senegala savladali su Egipat boljim izvođenjem jedanaesteraca u duelu za odlazak na Mundijal u Kataru, ali su meč obilježile neželjene scene i negostoprimstvo domaćih navijača.

Tokom cijele utakmice Mohamed Salah bio je žrtva domaćih navijača, a brojnim laserima s tribina ometali su zvijezdu Liverpoola.

Salah je na kraju promašio jedan od ključnih penala, a njegov tjelohranitelj Amr Abbas Hashem otkriva da je Egipćanin nakratko nije vidio nekoliko sekundi tokom utakmice.

"Mogli smo umrijeti. Tokom utakmice navijači s lijeve strane laserima su ciljali egipatske igrače", rekao je Hashem i dodao da je Salah na nekoliko sekundi izgubio vid.

Upravo to je razlog zbog kojeg je Salah promašio jedanaesterac, tvrdi njegov tjelohranitelj koji je dao intervju za Al Arabiya Internet.

Amr Abbas Hashem radi za kompaniju koja se bavi osiguranjem važnih osoba, uključujući i Salaha. Svjedočio je užasnim scenama u Senegalu, a na kraju je sa svojim klijentom jedva izvukao živu glavu pošto su Senegalci zvijezdu Liverpoola gađali raznim predmetima s tribina.