ZAINTRIGRAO NAVIJAČE

Napadač Liverpoola Mohamed Salah pojavio se na jučerašnjem treningu u odijelu i leptir mašni, što je izazvalo znatiželju navijača Redsa.

Pristalice Liverpoola nadale se su se da je to možda najava potpisa novog ugovora, ali od toga nije bilo ništa. Salah se posebno obukao za ovu priliku za potrebe snimanja kampanje za Dan planete Zemlje koji se obilježava ovog mjeseca.

Osim Salaha, u video klipu se pojavljuju Andy Robertson, Darwin Núnez, Dominik Szoboszlai, Caoimhín Kelleher i Ibrahima Konaté.

Timski sastanak vodi bek Robertson dok igrači imaju zadatak da smisle ideje za niz tema. Na listi su planovi za odlazak Jürgena Kloppa i proljetne garderobe, kao i još važnije - Dan planete Zemlje.

Salah u početku izađe sa sastanka nakon što mu Robertson nije dao piće, prije nego što Škot upita svoje saigrače za prijedloge šta mogu učiniti za planetu.

Szoboszlai zatim dodaje: "Moramo misliti šire, moramo misliti na Holywood. Hajde da dovedemo veliku zvijezdu kao što je Daniel Craig. Samo nam treba neko tako poznat", prije nego što Kelleher odgovara: "Mora da izgleda dobro u odijelu."

U tom trenutku Salah obučen u odijelo se vraća u sobu sa svojom kafom , a njegovi saigrači se gledaju s istom mišlju. Fokus se zatim pomjera na Egipćanina koji glumi u trejleru nalik Jamesu Bondu.

Snimak je dio Liverpoolove strategije Crveni put koja je pokrenuta 2021. kako bi promovirala održivost, uz posvećenost stvaranju bolje budućnosti na planeti zemlji.