Premiership

Chelsea se ovih dana našao u velikim problemima jer pregovori o produženju ugovora standardnim defanzivcima ne idu baš glatko.

Prvo su počeli problemi s Nijemcem Antoniom Rudigerom, koji ne krije da želi da ostane na Stamford Bridgeu, ali još nije dobio ponudu koja bi ga zadovoljila.

Također, Rudiger na stolu ima ponude Bayerna, Real Madrida, Paris Saint Germaina, pa Chelseaju sigurno neće biti lako da ga zadrži.

Slična situacija sada je i sa Andreasom Christensenom, sa kojim su pregovori u zastoju već dva mjeseca. Danac igra fenomenalno pod palicom Thomasa Tuchela, smatraju ga jednim od najboljih stopera Premiershipa i pred njim su najbolje godine karijere.

Danac također želi da ostane, ali želi i ugovor u skladu sa svojim igrama, a on je među najslabije plaćenim igračima u ekipi. Chelsea mu nudi četvorogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka za još jednu sezonu, ali čini se uz nedovoljno povećanje plate.

U isto vrijeme, Mino Raiola nudi Chelseaju Matthijsa de Ligta, a Jules Kunde je i dalje želja Tuchela, tako da nije isključeno i da se klub okreće novim idejama u odbrani.

Ugovori oba stopera važe do ljeta 2022. godine.