Kvalifikacije za SP

Disciplinska komisija FIFA kaznila je novčano Fudbalski savez Albanije sa 150.000 franaka zbog incidenta na utakmici Albanija-Poljska 12. oktobra na stadionu “Air Albania”, dok će posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo "Katar 2022" reprezentacija Albanije odigrati bez prisustva navijača, prenosi Ekonomija onlajn.

Fudbaski savez Albanije je izrazio žaljenje zbog te odluke i saopštio da će preduzeti sve neophodne mjere da se ovakve situacije, koje izazivaju pojedinci, ubuduće ne dešavaju i da ne nanose štetu albanskoj reprezentaciji u međunarodnim nastupima.

Navodi se da će Fudbalski savez Albanije u predviđenim rokovima proceniti mogućnost žalbe na odluku Disciplinske komisije FIFA.
 
Fudbalsku utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine odigranu 12. oktobra u okviru evropske kvalifikacione grupe I između Albanije i Poljske, obilježili su incidenti, zbog čega je meč bio i prekinut.

Gosti iz Poljske su stigli do vođstva od 1:0 u 77 minutu, golom Karola Sviderskog.

Domaći navijači reagovali su burno nakon tog gola i gostujuće fudbalere zasuli flašama i drugim predmetima, a sudija je zbog tog incidenta prekinuo meč i povukao igrače sa terena u svlačionicu.

Meč je poslije izvesnog vremena i pregovora nastavljen, a Poljska je odnela minimalnu pobjedu, upravo golom koji je izazvao salve nezadovoljstva albanskih navijača.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online