PAO MU KAMEN SA SRCA

Argentinski nogometaš Lionel Messi sinoć je osvojio prvi trofej u dresu reprezentacije, a kada je sudija i zvanično svirao kraj finala Copa Amerike u kojem su rezultatom 1:0 bili bolji od Brazila, svi Argentinci su prvo otrčali u zagrljaj svom kapitenu.

Messi je s Argentinom izgubio tri finala Copa Amerike, a kada su Gaučosi 2016. godine izgubili od Čilea, Messi je saopćio da napušta nacionalni tim i da više neće igrati za reprezentaciju.

Ipak, ubrzo se predomislio, igrao je i Svjetsko prvenstvo 2018. godine, kao i Copa Americu 2019. godine, a ove godine ipak je uspio osvojiti prvi trofej za reprezentaciju, ne računajući Olimpijske igre.

Koliko mu je značila ova pobjeda najbolje se moglo vidjeti odmah po završetku utakmice, a kada je sudija označio kraj, Messi je kleknuo na travu i u pokrio lice rukama, da bi mu već nekoliko sekundi nakon toga gotovo svi igrači dotrčali u zagrljaj.

Messija su saigrači grlili i ljubili, a nešto kasnije i na rukama bacali u zrak. Jasno, svima u ekipi najveći motiv je bio upravo da Messi osvoji prvi trofej s reprezentacijom, što je napokon uspio uraditi.

Također, treba reći i to da je Argentina na ovu titulu čekala 28 godina, a posljednju je osvojila davne 1993. godine.