MIKE DEAN U PROBLEMIMA

Mike Dean (52), britanski fudbalski sudija, tražio je da ne sudi utakmicu Premier lige predstojećeg vikenda, jer je na društvenim mrežama dobio uvrede i prijetnje smrću.

Kako piše The Guardian engleski arbitar prjetnje je dobio nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dvije odvojene utakmice.

Riječ je o crvenim kartonima koje je pokazao veznjaku West Hama Tomasu Součeku, koji je tokom utakmice s Fulhamom (0:0) laktom nenamjerno udario Aleksandra Mitrovića, a što je trener West Hama David Moyes nazvao "sramotnom odlukom".

Nekoliko dana ranije na otvaranju meča Manchester United - Southampton isključio je gostujućeg igrača Jana Bednareka, a Crveni đavoli su to iskoristili i ovaj meč riješili su u svoju korist sa 9:0.

U oba slučaja Dean je gledao VAR, a obje situacije u sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Engleske su procijenili da je pogriješio.

Zbog svega što se dogodilo iskusni sudija je tražio da bude oslobođen suđenja u sljedećem kolu.

- Prijetnje koje je Mike dobio su neprihvatljive i podržali smo ga u odluci da sve prijavi policiji. Niko to ne bi smio trpjeti - poručio je Mike Riley, direktor sudijskog udruženja.

Izvor: Faktor