TREĆE POLUVRIJEME

Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv Kosova, ističe njemački "Sport1"

U ponedjeljak su u Cirihu određene grupe u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Reprezentacija Srbija je žrijebana u grupi A sa Portugalom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, a trebala je i s Kosovom. Međutim, zbog dobro poznate situacije i pravila UEFA, reprezentacije Srbije i Kosova su razdvojene...

Zbog toga je Kosovo smješteno u grupu B sa Španijom, Švedskom, Grčkom i Gruzijom.  I tu bi mogao nastati novi problemi, pošto njemački "Sport1" prenosi saznanja da Španci neće željeti izaći na teren zajedno sa igračima s Kosova. Sličnog mišljenja su navodno i Gruzija i Grčka, još dvije države koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

- Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv Kosova. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele sa onim što se u Španiji dešava sa zahtevima za nezavisnost Katalonije, a Španija već dugo stoji na strani Srbije koja je svojevremeno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu, piše njemački "Sport1".