Westbrook za povijest

RUSSELL WESTBROOK postao je tek drugi igrač u povijesti NBA lige koji će ligaški dio sezone okončati s "triple-double" prosjekom.

Iako je njegova Oklahoma pretrpjela uvjerljiv poraz od Phoenix Sunsa 99:120, Westbrook je tri utakmice prije kraja sezone osigurao dvoznamenkasti prosjek po broju koševa, skokova i asistencija. Tako je Westbrook ponovio ono što je dosad uspjelo samo velikom Oscaru Robertsonu koji je u sezoni 1961/62. prosječno postizao 30,8 koševa, 12,5 skokova i 11,4 asistencije.
I prije ove utakmice bio je siguran za koševe i skokove, a nedostajale su mu još četiri asistencije da i u toj kategoriji dostigne dovoljan broj za dvoznamenkasti prosjek. Prije utakmice bio je na 806 asistencija, a kako je propustio jednu utakmicu, morao je doći do brojke 810 da ima osiguran prosjek od najmanje 10 po utakmici u sezoni. To je i učinio početkom treće četvrtine.
Utakmicu je završio s 23 pogotka, 12 skokova i 8 asistencija pa mu je izmaknuo rekordni 42. "triple-double". Ipak, ostale su mu još tri utakmice do kraja ligaškog dijela da postane samostalni rekorder u toj kategoriji, a zasad dijeli rekord s Robertsonom koji je u toj sezoni 1961/62. također ostvario 41 "triple-double". 
Tri utakmice prije kraja Westbrook je prvi strijelac lige s 31,8 poena po utakmici, 10. skakač s prosjekom od 10,7 i treći asistent s prosjekom 10,4.