UPISAO TRIPLE-DOUBLE

Košarkaši Denver Nuggetsa, koji su prije prve utakmice nove sezone Sjevernoameričke NBA lige primili šampionske prstenove, započeli su novu sezonu s uvjerljivom pobjedom protiv Los Angeles Lakersa rezultatom 119:107.

Najbolji igrač utakmice bio je srbijanski košarkaš Nikola Jokić s „triple double“ učinkom za branioce naslova, tačnije 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Jamal Murray bio je s 21 poenom drugi strijelac domaće ekipe, dok je Kentavious Caldwell-Pope dodao 20.

Lakersi, osim početnog vodstva u utakmici kada je Anthony Davis postigao prve poene večeri, nisu uspjeli doći do vodstva.Lakersima nije pomogao ni učinak prve zvijezde tima – LeBrona Jamesa, koji je ubacio 21 poen, a jedini igrač koji je u gostujućem timu zaista odigrao dobro bio je novi igrač u dresu Lakersa Taurean Prince s 18 poena.

Denver Nuggets izgledaju kao da će imati još jednu uspješnu sezonu. Njihova pobjeda nad Los Angeles Lakersima, koji su među glavnim favoritima za naslov, pokazuje snagu i zrelost ekipe koja je prošle sezone osvojila prvenstvo.