ŽELIO JE NAJBOLJE ZA REAL

Sinoćnja tučnjava na duelu između Real Madrida i Partizana je glavna tema u evropskoj košarci, a jedan detalj je posebno zainteresovao javnost.

Nakon oštrog prekršaja Sergija Llulla nad Kevinom Punterom nastala je opća tučnjava u kojoj su učestvovala 23 igrača. Tačnije, svi osim Rudyja Fernandeza koji je sve posmatrao sa strane.

Najiskusniji igrač Reala je to uradio zbog jednog velikog razloga - htio je da njegova ekipa pobijedi.

Iskusni lisac je znao da će igrači koji sa klupe uđu u teren dobiti isključujuće greške, te je ostao van granica terena i posmatrao tučnjavu.

Na njegovu, ali i žalost svih navijača Reala, njegovih šest saigrača koji su bili na klupi - Nigel Williams-Goss, Anthony Randolph, Adam Hanga, Alberto Abalde i Sergio Rodriguez su odmah ušli u teren, dok je Vincent Poirier nekoliko sekundi posmatrao tučnjavu na isti način i kao Rudy, no nije izdržao i ušao je u teren.

Nakon što je tučnjava prekinuta, sudije Sreten Radović, Olegs Latiševs i Fernando Rocha su isključile svih 12 košarkaša Partizana i 11 igrača Reala. Da se Poirier zadržao van granica terena i posmatrao tučnjavu kao Rudy, Real bi dobio utakmicu službenim rezultatom jer bi imao minimalni broj košarkaša za igranje utakmice (dva), a Partizan ne.

Ovako, s obzirom da je Real imao samo jednog igrača koji je mogao igrati, a Partizan nijednog, susret je registrovan rezultatom u trenutku prekida - 95:80 za Partizan.

Partizan sada vodi sa 2-0, a treća utakmica se igra 2. maja u Beogradu. Eventualna četvrta bi se igrala 4. maja u Beogradu, a eventualna odlučujuća peta bi bila odigrana 9. maja u Madridu.