U Googleu su izvijestili kako su tokom druge polovice 2011. godine sa YouTubea uklonili oko 640 video-isječaka koji su navodno promovirali terorizam, te ugasili pet računa povezanih sa tim isječcima, a sve na zahtjev ACPO-a, nezavisne britanske udruge visokih policijskih službenika.

Informacija je objavljena u Googleovom izvještaju o transparentnosti kojime ovaj intrenet div izvještava o zahtjevima vlasti i vlasnika autorskih prava za uklanjanjanje ili predaju materijala.

Google je od tajlandskog ministarstva za informiranje, komunikacije i tehnologiju primio četiri zahtjeva za uklanjanje više od 149 video-snimki u kojima se vrijeđa monarhija, što je u Tajlandu protuzakonito. Google je 70 posto tih isječaka blokirao za tajlandske korisnike.

U Googleu su brojne zahtjeve i odbili. Među njima je i onaj Kanadskog ureda za putovnice koji je tražio da se ukloni video koji prikazuje kanadskog građanina kako urinira po svojoj putovnicu te je baca u zahod. Odbijen je i zahtjev pakistanske vlade za uklanjanjem šest video-snimki u kojima se satiriziraju pakistanska vojska i političari.

Google je u razdoblju od srpnja do prosinca 2011. godine primio ukupno 461 sudski nalog za 6,989 predmeta, kojih ispoštovao 68 posto. Google je također postupio u skladu s 43 posto 546 neformalnih zahtjeva za 4925 predmeta.