Eliksir zdravlja

"Em je hrana i to zdrava, em je lijek, a i naše je - sa ovih prostora. I zato ne oklevaj, ne čekaj već nabavi i probaj, i redovno koristi”

I sam svjestan činjenice da sve što je novo i nepoznato dugo traje do masovnije primjene ali vrijeme, tempo i uslovi zivota su takvi da ne trpe naše oklevanje i nepovjerenje a posebno ishrana za naše zdravlje, a ovaj proizvod je na bazi - iz ponude što nam je dragi Alah (od majke prirode-dunjaluka) podario a pogotovu iz ekološki čiste-zdrave prirode. Mi smo ga samo iscijedili iz biljke, što bi se slikovito reklo, i upakovali za Vas u obliku kapi kako biste ih imali tokom cijele godine.
Znamo takođe da je na tržištu i u ishrani na ovim našim kosovskim prostorima bilo i ima mnoštvo robe svakojake kvalitete kako iz uvoza a ponekad i sa ovih prostora.
A i naše potrošačke navike su posebna muka a odvikavanje od njih je 100 muka. 
Psihološka potraživanja su pokazala da je sticanje navike na stvari koje se svakodnevno ponavljaju potrebno između 14 i 20 dana.
Kapi imaju miris bijelog luka ali samo kada se otvori bočica i dok ukapa (kaplje) a po konzumiranju ne ostavlja “zadah iz usta”. Poznati švicarski ljekar i travar-prirodnjak Kincle je posebno hvalio ovu biljku ističući da ni jedna biljka na zemlji nije tako djelotvorna u čišćenju crijeva, želuca i krvi, kao što je to sremuš-Medvedji-divlji luk, kao i da je savršen čistač  žući i jetre od toksina zbog čega ga  nazivaju i “ubicom otrova”.
Zato je i potrebno da se svakodnevno konzumira dnevna doza čime će se stvoriti navika da se brinemo o svom zdravlju na najlakši mogući način. Isto tako time ćemo jačati i svoj imuno sistem i čistiti svoj organizam od loših navika i davno nataloženih toksina.
Sve gore navedeno odnosi se i na moj pokušaj da napravim od jedne od najzdravijih biljaka (Divljeg belog luka, Medveđeg luka, Sremuša, Divluk ili na lat. Allium Ursinum, što su sve nazivi za jednu te istu biljku), proizvod koji će se koristiti tokom čitave godine za naše saniranje pomalo nam našom krivicom oronulog zdravlja, prvenstveno zbog neadekvatne ishrane i načina života, kao i za očuvanjem istog.
Sve je ovde novo i možda neuobicajeno do sada. Pođimo najprije od samog tvorca (odnosno od sebe) koji po struci nije možda ni približno onoj koja ima srodnosti sa navedenim. Brojne su okolnosti uticale da se iako po zvanju diplomirani ekonomista u poznijim godinama svog života, a zadnjih 5-8 godina posebno, interesujem o retkim samoniklim ljekovitim i jestivim biljkama i gljivama i to kao volonter i ovlašćeni predstavnik NVO Ekološke organizacije “Eko-live”.
I tako impresioniran svim što je o navedenoj samonikloj a jestivoj biljci rečeno i napisano od eminentnih stručnjaka iz raznih znanstvenih oblasti iz cijeloga svijeta, od pamtiveka do danas posebno sam se zainteresovao da istu pronađem na čistim planinskim lokacijama naše ŠAR-PLANINE dao sam se kako u teorijska istraživanja takođe i na terenska istrazivanja. I uspio sam. Konzumiranjem zelenih listova a i lukavica iste na licu mjesta prvih dana njihove pojave pa sve do kraja vegetacije (do pojave cvijeta) bio sam oduševljen. Ali sto bi se narodski reklo ”Sve sto je posebno lijepo kratko i traje” tako i sa ovom biljkom. Njen vegetacioni period za upotrebu je rano s proljeća i traje najviše 20-30 dana, odnosno sve dok biljka ne cvijeta.
Bio sam opsednut istom i dalje nastavljao da korišćenjem dostupne mi literature i pisanih elektronskih medija istraživao i pokušavjući da je preradim u nekom od oblika a kako bi joj ocuvao kvalitet a posebno ljekovita svojstva, a da se ima (da se može) konzumirati tokom cijele godine. Svake sam godine (unazad 4-5) vršio opite (probe) nastojeći da uradim kvalitetan proizvod koji će biti blizu, a daj Bože, i boljim od onim koji su već na tržištu zemalja u okruženju poznati i već više godina u prometu. Pored glavnih odlika koje produkt od ekstrakcije sviježih listova navedenog divljeg belog luka težio sam da moje kapi budu i dodatno prilagođene potrebama građana svakako uključiv i vjerski aspect. Težio sam da iste budu kako “moje domaće-ručno rađene (manufakturne) 100% prirodne i bez alkohola”.
Iz godine u godinu iste sam usavršavao i bivale su sve bolje i bolje. Na kraju, mislim i da sam uspio, a sada je na Vama dragi prijatelji da probom istih to i potvrdite i date na bazi verodostojnih podataka sud o tome.
Uzorci produkcija iz ove 2014. godine su i ispitana na zdrastvenu ispravnost hrane i iste su zdrastveno bezbjedne za korišćenje sto potvrđuju i rezultati referentne laboratorije za ispitivanje hrane kod nas na Kosovu - u Prištini.
Od kraja 10 meseca (27. oktobra) tokom mjesec dana sam i upućivao javni poziv građanima preko uvaženog web portala INFO-KS NET što i ovom prilikom činim da se odazovu i poruče najprije za probu a kako bi se uvjerili u kvalitet a potom i nastavili sa trajnijim korišćenjem istih a prenijeli i drugima da se priključe za dobro zdravlje svih. Jer iste predstavljaju dodatak ishrani-dijetetski suplement i eliksir su našeg zdravlja jer EM su HRANA, EM su i LIJEK.
Sve je ovo naše i sa ovih naših kosovskih prostora: i tvorac i biljka, trud i znanje, sve. Rezultati rada su u ponudi pa bujrum poručite i probajte dok još imate mogućnosti i uvjerite se a kako biste se istima obezbjedili do nove sezone i produkcije, jer proba ne košta nista, sve je zdravo-prirodno. 
I na kraju dragi čitaoci poslušajte me nema štete već ćete biti svakako na dobitku i stvarajmo dobre navike dužni smo i prema samom sebi i prema drugima da čuvamo zdravlje koliko možemo i što je do nas jer:
“EM JE HRANA I TO ZDRAVA, EM JE LIJEK, A I NAŠE JE - SA OVIH PROSTORA. I ZATO NE OKLEVAJ NE ČEKAJ VEĆ NABAVI I PROBAJ I REDOVNO KORISTI”