Brza hrana osim fizičkom, šteti i psihičkom zdravlju. Stručnjaci su ustanovili usku povezanost između junk fooda i depresije, a rizik raste s količinom pojedene hrane.

Ponedjeljak, 02. 4. 2012. u 10:45, zadnja izmjena prije 1 sat i 50 minuta   Piše: Martina Japec
Uživanje u junk foodu vodi i depresiji te samačkom životu Pixsell Što se više junk fooda jede, veće su šanse za depresiju

Nezdrava brza hrana samo da kvari liniju, već je i uzročnik smanjene fizičke aktivnosti te samačkog života, tvrde istraživači sa španjolskog Sveučilišta Las Palmas na 8964 dobrovoljaca. Također, zbog redovitog uživanja u hamburgeru, hot dogu, pizzi i pomfritu ljudi su za 50 posto skloniji depresiji nego oni koji izbjegavaju nezdravu hranu.

"Što više jedete nezdravih namirnica, to je veći rizik depresije", zaključila je voditeljica studije, Almudena Sanchez-Villegas.

Ni jedan od ispitanika nikad nije uzimao antidepresive niti mu je bila dijagnosticirana depresija, a znanstvenici su nadgledali njihovu prehranu i psihičko stanje šest mjeseci prije no što su definitivno potvrdili vezu između odabira namirnica i depresivnosti, prenosi Daily Mail.