Sve više kafića u okviru svog standardnog prostora otvara dječije igraonice. U njima uživaju mališani, ali i roditelji koji na miru mogu da popiju kafu i druže se sa svojim prijateljima. Najposjećenije dečije igraonice nalaze se pored kafića u blizini centra grada, međutim, njihov broj polako raste.

Možemo da primjetimo da se sve više otvaraju dečije igraonice po gradu, a posebno u kafićima kako bi privukli roditelje male djece kao mušterije. Igraonica je besplatna, dok se negdje naplaćuje po satu.
Pored ovih, omiljene dečije igraonice nalaze se u velikim tržnim centrima i hiper marketima, ali već se i neke pumpe, kao i auto-perionice, mogu pohvaliti otvorenim prostorom za dječije igraonice. Tako možete da završite sve svoje obaveze poput kupovine, ili pranja automobila, a da vašem djetetu ne bude dosadno i da znate da je u sigurnim rukama.
Dok roditelji odmaraju, djeca uživaju u ambijentu i čarolijama dječije igraonice
Najmlađi vole da dođu u dječiju igraonicu, jer se tu nalazi tobogan, klackalica, ljuljaška, kućica za igranje, trampolina, lopte, vještačke stijene, lavirint, razne igračke i puno drugara. 
U okviru dječije igraonice rade i animatori koji su zaduženi za čuvanje djece, ali i igru unutar laviranata koji se nalaze u jednom dijelu dječije igraonice. Deca ga prosto obožavaju. Prostor je veliki i često se organizuju i rođendani. Kada se spoje dva rođendana u okviru dječije igraonice se nađe i pedesetoro dece, pa je vika i graja neizbježna, ali bitno je da svi uživaju i smiju se. A i roditelji su zadovoljni.
U okviru dječije igraonice postoji organizovano čuvanje dece na dva sata, kao i cjelodnevni boravak. Dečije igraonice su uvijek pune djece, dok roditelji uživaju u kafi, jednim okom budno motreći na mališane koji vidno uživaju i razdragano trče okolo.
Rođendani
Organizovati rođendansko slavlje za djecu u igraonici posljednjih nekoliko godina pravi je hit. Ponuda i oprema igraonica menja se svakodnevno u želji da se privuče što veći broj klijenata. Ipak, uprkos padu kupovne moći, igraonice opstaju, otvaraju se nove, a oni koji već posluju stalno ulažu u poboljšanje ponude.
Pored kafića, šoping molova, hiper marketa i auto-perionica, koji u okviru svog prostora nude i prostor za dječiju igru, postoji i obrnuta situacija. Pa je tako u posljednje vrijeme sve više igraonica koje, pored standardne ponude za djecu nude i prostor za odrasle u vidu kafea. Tu odrasli mogu da se osvježe dok se mališani igraju, ili dok su na rođendanu. Međutim, te prostore sve više iznajmljuju odrasli za neka svoja privatna slavlja. Ali, zbog kratkog radnog vremena žurke za odrasle u okviru dječije igraonice nisu baš zaživjele.
Ugostiteljska ponuda igraonica obuhvata piće iz šanka, ketering i tortu, tj. slatko posluženje. Posljednja dva segmenta uglavnom se rade u kooperaciji s registrovanim ketering kućama, restoranima i proizvođačima torti i kolača. To nije sigurna zarada, jer ta usluga nije obavezna, već se gostima nudi kao mogućnost ako oni već nisu ili ne žele da sami organizuju posluženje.