Ne morate da prekrečite čitavu prostoriju kako biste napravili neku promjenu i učinili da prostorija ne bude više monotona. Nekada je dovoljna i mala promjena da bi se soba „osvježila“ i poprimila neki drugi, zanimljiviji ton. To ste sigurno primjetili kupovinom najobičnijeg malog buketa cvijeća od uličnog prodavca. To cvijeće stavljeno u vazu daje novu notu sobi i oraspoloži vas kada ga vidite, jer odudara od izgleda na koji ste navikli.

Kada je riječ o zidovima, najlakši način da ih ukrasite nije ni bojenje ni postavljanje neke slike, ili rama sa porodičnim fotografijama. Zidni stikeri su najlakši način da se zid ukrasi. Riječ je o petominutnom poslu nakon koga ćete imati utisak da je riječ o sasvim drugoj sobi.
Šta su zidni stikeri
Zidni stikeri su dekorativne naljepnice. Prave se od samoljepljivog vinila i možete ih naći u različitim motivima, bojama i dimenzijama. Princip postavljanja nije ništa drugačiji od najjednostavnije samoljepljive sličice. Kada odaberete motiv koji vam se sviđa, suvom krpom obrišite zid od prašine i eventualne nečitoće. Naljepnicu odlijepite od njene podloge i pažljivo je zalijepite za zid. Suvom krpom ili tkaninom blago pritiskajte istjerujući vazduh od sredine ka krajevima naljepnice. Ako neki mjehur vazduha ostane, probušite ga vazduhom. Udaljite se nekoliko koraka i uživajte u promjeni.
Kad zidni stikeri nisu zidni
Ove naljepnice ne morate lijepiti isključivo na zidovima. S obzirom na to da se prave u najrazličitijim dimenzijama, stikeri mogu biti dovoljno mali da ih možete zalijepiti i na mobilni telefon ili laptop računar. Stikeri većih dimenzija mogu biti interesanti i na namještaju. Vrata ormara ili vrata sobe su mjesta na koja takođe možete da stavite stikere. Postoje i stikeri za pločice, kojima možete da ukrasite pločice u kuhinji ili kupatilu. 
Posebna vrsta stikera su takozvani „static“ stikeri, koji se lijepe na staklo. Tačnije, ovi stikeri se ne lijepe poput klasičnih, već se drže uz pomoć statičkog elektriciteta. Oni se stavljaju na stakla, prozore, tuš kabine i slično. Potrebno je da se stako prskalicom pokvasi vodom. Na nakvašeno mjesto postavite stiker. Zahvaljujući vodi ispod, „static“ stiker možete pomjerati po staklenoj površini, a možete ih i više puta odljepljivati i zaljepljivati. Kada stiker dovedete u željeni položaj, suvom krpom blago pritiskajući istjerajte vazduh od sredine ka krajevima naljepnice.