PRATITE KORAKE

Jeste li ikada pokušali da obrišete unutrašnjost dvostrukog stakla na vratima rerne? Premda se to većina ne usudi napraviti, prateći korake to se može učiniti na siguran i jednostavan način.

Ako ne znate kako to učiniti kako treba, cijela vrata se mogu raspasti, a njihovo sastavljanje nakon čišćenja može biti težak proces.

Srećom, savjet koji je objavljen na Instagramu predstavlja cijeli proces čišćenja veoma jednostavno. Sve što vam treba je pouzdana ljepljiva traka, odvijač i alat za čišćenje stakla.

Prije čišćenja vrata rerne saznajte kako se otvaraju. Većina vrata ima šarafe na gornjim uglovima sa unutrašnje strane koji sve drže zajedno. Međutim, ne možete ih samo odvrnuti i sve rastaviti ili će se vrata raspasti na komade. Zato počnite tako što ćete locirati gdje trebate odvrnuti rernu da biste je mogli rastaviti, ali prvo morate koristiti ljepljivu traku.
 
Za početak, ljepljivom trakom zalijepite vanjsku stranu vrata - uključujući ručku i vanjsko staklo - pritom pazite da koristite komad koji je dovoljno dugačak da ga pričvrstite za unutrašnjost. Zatim odvrnite šarafe na vratima rerne. Kada se olabavi, polako odlijepite traku tek toliko da unutrašnjost vrata lako iskoči, ali tu traku držite na vanjskoj strani vrata. Ovo će vam dobro doći kasnije.

Nakon što ste otvorili vrata rerne, pažljivo podignite unutrašnjost prema gore i počnite čistiti staklo. Jedna od najboljih stvari za čišćenje stakla je krpa od mikrovlakana pa koristite jednu od njih kao i sredstvo za čišćenje prozora. Ako je jedna strana čaše teško dostupna, poprskajte papiri ubrus sredstvom za čišćenje i provucite ga kroz otvor, a zatim zategnite držač na dnu i obrišite.

Kada su vam vrata rerne čista, vratite sve šarafe. Trik s Instagrama predlaže da ispod vrata postavite jastuk ili neki drugi mekani predmet za dodatnu sigurnost.