JEDNOSTAVAN NAČIN

Većina ljudi svoje kupatilo čisti barem svake sedmice, ali uprkos čestom održavanju higijene, lako je zaboraviti na dodatke poput držača odnosno posude u kojoj čuvate četkice za zube.

Vremenom se na ovom predmetu mogu stvoriti i stvrdnuti mrlje, a u studiji iz 2011. godine koju je sprovela Američka nacionalna naučna fondacija, utvrđeno je da su držači četkica za zube treći po redu najprljaviji predmet u domaćinstvima.

Osim toga, ove uobičajene kupaonske dodatke može biti teško očistiti zbog njihovog čudnog oblika, a voda bi se mogla zadržati u pukotinama ako se ne operu i osuši pravilno. To može dovesti do problema s plijesni, a ne biste željeli da se razmnožava nigdje u blizini vaše četkice za zube.

Srećom, bijelo sirće je jeftin i jednostavan način za čišćenje držača četkice za zube. Umjesto da koristite jake hemikalije kao što je izbjeljivač za dezinfekciju držača četkice za zube, bijelo sirće je prirodna opcija. Uz malo vode, sapuna i sirćeta, držač četkica za zube neće na kraju biti jedno od najprljavijih mjesta u vašem domu.

Bilo da imate jednostavan keramički ili plastični držač četkice za zube sirće može pomoći u održavanju čistoće. Za početak izvadite četkice iz držača, navlažite krpu sapunom za suđe i vrućom vodom i obrišite držač četkice najbolje što možete. Ovo će pomoći da uklonite sve osušene mrlje od paste za zube.

Pronađite malu posudu u koju vaš držač četkica za zube može stati i napunite je barem do pola jednakim dijelovima vode i sirćeta. Stavite držač i ostavite ga prekrivenog rastvorom za čišćenje oko pola sata. Kada završite, koristite drugu čistu krpu da ga osušite prije nego što je vratite na mjesto.