OBRATITE PAŽNJU

Uvijek je lijepo primiti goste u svom domu, a na neke detalje je važno obratiti pozornost posebno ako prvi put dolaze u vašu kuću ili stan.

Ako uskoro očekujete goste ili želite uvijek biti spremni i za one nenajavljene, ovo su četiri stvari koje će tvoji gosti itekako zamijetiti.

1. Hodnik ili predsoblje

Hodnik se uvijek isplati držati urednim jer to je prvo što će gosti zamijetiti kad uđu. Bilo bi dobro da se u njega smjesti polica ili vješalica - mjesto na koje gosti mogu odložiti svoje stvari. Otirač za noge potrebno je povremeno isprašiti i držati ga urednim. Prvi dojam je uvijek važan. Pometite ili usisajte pod u hodniku prije nego što dođu gosti, a najbolje nekoliko puta sedmično. Hodnik ili predsoblje možete uljepšati, učiniti ugodnijim ako u njega postavite buket svježe ubranog cvijeća ili biljku lončanicu.

2. Miris

Možda ste se vi navikli na miris ljubimaca ili možda ne primjećujete da niste provjetrili stan nakon prijanja luka, no gosti će to itekako primijetiti. Kao što će ih pozitivno iznenaditi ako vaš dom ugodno miriši. Stan morate često provjetravati. Uvijek je ugodno kad u kući u koju dolaze gosti gori mirisna svijeća ili je u kutove postavljeno neko esencijalno ulje koje ugodno miriši, recimo limun, naranča, mandarina ili vanilija.

3. Kupatilo

Ako ne stignete pospremiti cijeli stan prije nego što stignu gosti, ako morate birati samo jednu prostoriju, neka to svakako bude kupatilo. Malo je toga tako odvratno kao prljavo i zapušteno kupatilo. Obrišite umivaonik i sve plohe na kojima držite kozmetiku. Izribajte i posve očistite WC, obrišite ogledalo. Pobrinite se da u kupaonici bude dovoljno toaletnog papira. Rasporedite mirisne sapune ili svijeće u kutove.