Uređenje maloga stana, uz mnogo mašte i malo truda, može postati pravi kreativni izazov. Ako ga pravilno namjestite, možete dobiti na prostoru, ali i zadiviti sami sebe. Otkrivamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da to postignete.

Kad odaberete namještaj bazirajte se na stakleni stolić koji otvara prostor. Neka vaš namještaj bude toplih boja. Na foteljama neka se vide nožice, a umjesto fotelja možete uzeti i male vreće za sjedenje koje se lako premještaju s mjesta na mjesto.

U male sobe možete staviti krevet na kat ispod kojeg ćete smjestiti radni stol.

Sjećate se onih filmova u kojima ormar postaje krevet za sekundu? Takav namještaj možete pronaći i u našim trgovinama. Pri odabiru kreveta možete uzeti i one na razvlačenje, ali neka ispod imaju ladice koje vam mogu poslužiti kao ormari. A kada je o ormariću riječ, neka bude uzak, ali sa što više ladica tako da u njega možete natrpati sve cipele, majice i grudnjake.

Umjesto velikog kuhinjskog stola u svoju kuhinju postavite šank. Na njega možete odložiti mnogo svari, a kada vam dolaze gosti svi stanete uz njega i nekako ostavlja opušteniji dojam. I ispod šanka možete ugraditi ormar, a uz šank postavite zanimljive stolice.

U situacijama kada ste ograničeni odlično su rješenje namještaji na sklapanje. Uz to postoje i multifunkcionalni dijelovi namještaja, pa tako u jednom komadu možete pronaći stolicu, ljestve i koš za smeće.

Svijetlim bojama zidova i velikim brojem ogledala vaš mali prostor vizualno će postati veći.

Kada je riječ o detaljima koristite ih što manje. Ako baš morate koristite isključivo jastuke i to ne prevelike, ali svakako šarene.

U vaš dom ubacite pokoju lampu i dajte mu svjetlosti. Ali svakako prostor održavajte i pazite na čistoću, a sve što vam je nepotrebno izbacite van.