Odustala si od geliranih noktiju i sada želiš ponovno učiniti svoje nokte čvrstima? Ili jednostavno imaš problema s listanjem i krhkim noktima te ne znaš kako ih ojačati? Pridržavaj se sljedećih pravila i već za nekoliko tjedana tvoji će nokti zasigurno biti čvršći i ljepši.

1. Koristi odstranjivače bez acetona
Bilo bi super kad bi na neko vrijeme prestala lakirati nokte ili koristila samo bezbojni lak za jačanje, no ako si ovisnica o zabavnim manikurama, obavezno nabavi uljni odstranjivač laka za nokte koji ih neće isušivati poput acetona.
2. Prestani koristiti nokte kao alat
Otvaranje čepova, istiskanje mitesera, otvaranje pisama...sve to šteti tvojim noktima. Prestani jednom zauvijek koristiti nokte kao alat!
3. Pazi na prehranu
Stanje naših noktiju odražava i zdravlje našeg metabolizma pa obrati pažnju na svoju prehranu. Za jačanje noktiju super je zeleno povrće, mlijeko, sir, sjemenke suncokreta i smeđa riža.
4. Nabavi posebne preparate za jačanje - i koristi ih prema uputama!
Lako je kupiti preparate za jačanje noktiju, no jesi li spremna redovito ih uzimati, odnosno nanositi? Bez obzira na to odlučiš li se na pilule za jačanje ili lakove poput Trinda, rezultate nećeš vidjeti ako preparate ne koristiš svakodnevno.
5. Redovito nanosi kremu za ruke
Hranjivu ili hidratantnu kremu za ruke nanosi nekoliko puta dnevno, a pri svakom nanošenju utrljaj je i u nokte i zanoktice.