Proljetne nijanse ruževa

S dolaskom lijepog vremena i nove proljetne sezone i naš stil oblačenja nekako živne i ima više boja. Zašto onda isto ne biste učinili i sa šminkom, tačnije ruževima za usne? Ostavite se klasike i tamnih boja i prigrlite najpopularnije trendove za proljeće 2013. godine.

1. Boja kože 
Ovo je odlična opcija za make-up minimalistkinje. Ako ne volite intenzivne boje ruža, onda na usne nanesite boje koje su približno prirodne boji vaših usana. Tako ćete istaknuti usne, a one neće previše upadati u oči, i uostalom jedno ranije istraživanje je pokazalo da su muškarcima najprivlačnije žene upravo s ružem boje kože. 
2. Nijanse bobičastog voća 
Ovo nije crvena boja, ni roze, ni ljubičasta – već nešto između, a može biti intenzivna ili diskretna i prozračna. Ova nijansa ide odlično uz svaku šminku na očima i licu i uz bilo kakvu modnu kombinaciju. Nije ni čudno da je ovo jedna od omiljenih nijansi ove sezone! 
3. Koralne nijanse 
Ovo je odlična boja! Mogu da je nose i ženstvene žene, kao i one koje se smatraju buntovnicama. Iako boja najbolje odgovara na srednje tamnim do tamnim tonovima kože, ni lepotice s blijedom kožom ne moraju da je izbjegavaju. Samo odaberite nijansu koja vama bolje odgovara – neka vuče više na crvenkasto nego na narandžasto.