Kada bi vam rekli da imamo recept za sladoled za koji vam treba jedan jedini sastojak sigurno nam ne bi vjerovali, no s obzirom da ovaj recept zaista postoji na vama je da ga isprobate i uživate u zdravom, kremastom i osvježavajućem desertu na 5 načina, piše Zadovoljna.hr.

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez umjetnih šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna zato počnimo...
Sastojci:
2 banane
Priprema:
1. Banane ogulite i narežite na kolutiće
2. stavite banane na tanjur ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču
3. ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu
4. zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu masu
5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da bude tvrđi vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.
Trikovi:
Želite li napraviti još 4 različita okusa u bananu dodajte sljedeće sastojke:
1. Kikiriki: U blender dodajte 3 kašikice kakao maslaca i 2 kašikice meda
2. Nutella: U blender dodajte 3 do 4 kašikice Nutelle
3. Jagoda: U blender dodajte na grubo nasjeckane zaleđene jagode i 2 kašikice slatkog vrhnja (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)
4. Čokolada: U blender dodajte 3 kašikice gorkog kakaa, 2 kašikice slatkog vrhnja i žličicu ekstrakta vanilije (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)