Polako i sigurno

Oštećenje živčanog tkiva, zbog bolesti ili ozljede, može se popraviti uz namirnice koje podržavaju imunološki sistem. Ove namirnice sadrže vitamine, posebno A, B, C i D, minerale i antioksidanse.

Svakodnevna konzumacija namirnica koje grade imunološki sistem ne samo da popravlja oštećenja živaca, nego i općenito utiče na zdravlje. 
Njegujte prsnu žlijezdu (thymus) vitaminom A i omegom-3
Prsna žlijezda je važna komponenta imunološkog sistema, a vitamin A bitan sastojak za njeno zdravlje. I masna riba, kao što je losos, sadrži ovaj esencijalni vitamin, te još jedan važan element – omegu-3, koja također pridonosi ozdravljenju oštećenih živaca. Teleća jetra, mliječni proizvodi i mrkva sadrže elemente koji čine vitamin A u tijelu. 
Vitamini skupine B
Bijela krvna zrnca štite tijelo, a vitamini skupine B potiču normalnu funkciju bijelih krvnih stanica. Cjelovite žitarice su bogate ovim bitnim hranjivim tvarima. Prije svega smeđa riža, soja i teleća jetra. Svakodnevna konzumacija barem jedne od tih namirnica, pomoći će u liječenju oštećenih živaca. 
Izvori vitamina C
Svježe povrće i voće promiču zdravlje. Većina voća i povrća sadrži značajne količine vitamina C, koji jača imunološki sistem. Ne zaboravite ni zeleni čaj, koji je pun vitamina C. 
Vitamin E
Žitarice, orašasti plodovi i sjemenke dobri su za oporavak živaca. Određene vrste bijelih krvnih stanica proizvode antitijela koja nam pomažu da se oslobodimo određenih neželjenih virusa i infekcija koje napadaju tijelo. Vitamin E pomaže u proizvodnji antitijela, te je učinkovit u jačanju imunološkog sistema. Vitamin E nalazi se u orasima, sjemenkama i biljnim uljima. 
Morska sol
Ljudsko tijelo dnevno treba 0,007 grama soli jer za protok informacija i obradu komunikacije živčane stanice neprestano trebaju sol. Neprerađena morska sol pomaže u oporavku ozlijeđene ili bolesne stanice i potiče zdrav imunološki sistem. Kuhinjska sol nije tako idealna jer je tijelo brzo eliminira. Zbog toga su organi za filtriranje i probavu preopterećeni, a stanice brzo ostaju bez vode. Prirodna morska sol ne bori se protiv tijela na taj način nego ga izgrađuje.